Salade van groenten met zachte geitenkaas

Salade van groenten met doperwtencrème en zachte geitenkaas.

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Kook de doperwten 5 minuten in een pan met voldoende water en zout. Draai de doperwten fijn met de roomboter, zeezout en eventueel nog wat kookvocht.
  2. Schil de minibiet en kook deze gaar in voldoende kokend water met zeezout. Maak de groene asperges, de bospenen en de haricots verts schoon en blancheer deze afzonderlijk van elkaar beetgaar. Breng de groenten op smaak met olijfolie en een klein beetje peper en zout.
  3. Dresseer de lauwwarme doperwtencrème royaal in een diep bord of kom. Dresseer vervolgens de groenten afzonderlijk speels op het gerecht. Garneer daarna het gerecht met babyspinazie, gesneden blaadjes roodlof en de bleekselderijtopjes.
  4. Verbrokkel de geitenkaas over het bord en serveer.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 250 g doperwten (diepvries)
  • 100 g gezouten roomboter
  • zeezout, naar eigen inzicht
  • 6 minibietjes
  • 8 groene asperges
  • 4 oranje bospenen
  • 4 gele bospenen
  • 100 g haricots verts
  • olijfolie, naar eigen inzicht
  • 50 g babyspinazie
  • 1 stronkje roodlof
  • toppen van bleekselderij, naar eigen inzicht
  • 120 g zachte Brabantse geitenkaas

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten