Gepofte aardappel met kibbeling

Dit gerecht is een knipoog naar fish & chips, waarbij de chips werden vervangen door een gepofte aardappel. Ravigotesaus maakt het af. Je kunt dit gerecht ook als amuse maken als je de pofaardappel vervangt door een krieltje. Leuk en rendabel!

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten
Wachttijd
45 minuten

Bereidingswijze

  1. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en pof ze 45 minuten op de barbecue of in de oven. Meng alle ingrediënten voor de ravigote door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Meng het water al roerend door de bloem en voeg een portie zout toe. Haal de vis door het beslag en frituur (lichtbruin) gedurende 5 minuten (eventueel in porties) in olie van 170°C. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout naar smaak.
  3. Maak de aardappels aan de bovenkant open, schep de ravigote erin en leg de kibbeling erop.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 4 pofaardappels, schoongeboend
  • 1 liter frituur- of zonnebloemolie
  • 200 ml bruiswater (of bier)
  • 225 g bloem
  • 500 g schelvisfilet (MSC), in stukjes van 4 cm

Ravigotesaus:

  • 2 el kappertjes
  • 2 el cornichons, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 takjes peterselie, de blaadjes gehakt
  • 2 takjes kervel, de blaadjes gehakt
  • 4 takjes dragon, de blaadjes gehakt
  • 2 el sherry-azijn
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 el grove mosterd

Bijpassende dranksuggestie

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten