‘Ceviche’ van koolrabi, radijs en kokos-koriander-peperdress

‘Ceviche’ van koolrabi gemarineerd in citroenzeste met radijs en een dressing van kokos, koriander en peper.

Gang
Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Bewaar ½ koolrabi en schil de overige koolrabi in dunne schijfjes. Steek deze rond uit in grote plakken en doe vervolgens in vacuümzakken. Voeg een beetje zeezout, een scheut olijfolie en de schil van 1/8 citroen toe. Vacumeer en stoom de schijfjes op 100°C in ongeveer 7 minuten beetgaar (als je geen vacumeermogelijkheid hebt, stoof ze dan in olijfolie met zeezout en citroen) en koel terug.
  2. Snij de geschilde ui in stukken en mix deze samen met de bleekselderij, knoflook, koriander, rode peper, kokosmelk en een klein beetje zeezout naar smaak helemaal fijn in een thermoblender of keukenmachine. Zeef de massa en bind indien nodig af met een mespuntje xantana.
  3. Dresseer de schijfjes koolrabi dakpansgewijs in een rondje op het bord. Schaaf de achtergehouden halve koolrabi met een mandoline in dunne schijfjes en doe hetzelfde met de red meat radish en green meat radish. Schaaf daarna de witpuntradijs flinterdun met de mandoline. Dresseer vervolgens de koolrabi en radijzen speels op het gerecht.
  4. Maak af met royaal kokos-koriander-peperdressing en garneer het gerecht met dille en Daikon Cress.

Producten uit dit recept

Ingrediënten

  • 2 koolrabi’s
  • olijfolie
  • 1 citroen
  • 50 g witte ui, geschild
  • 50 g bleekselderij
  • 1 teentje verse knoflook
  • 35 g verse koriander
  • 5 g rode peper, schoongemaakt
  • 100 g kokosmelk
  • evt. mespuntje xantana
  • 1 red meat radish
  • 1 green meat radish
  • 1 bos witpuntradijs
  • 2 takjes dille
  • 1 bakje Daikon Cress

Publicatie datum: 15 februari 2024

Gerelateerde recepten