Tiramisu 2.0

Tiramisu met mascarpone, cacao, banaan, hazelnootsiroop en savoiardi

Gang
Bijgerecht Lunchgerecht Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Klop de mascarpone op met de hazelnootsiroop en de cacaolikeur, zodat deze mooi stevig is en doe dit over in een spuitzak met een rond spuitmondje van 5 mm.
  2. Bak de hazelnoten circa 10 minuten in een oven van 165°C. Breng de suiker in een steelpannetje met een scheutje water aan de kook totdat er karamel ontstaat. Laat even afkoelen en haal met een pincet de hazelnoten erdoor. Snijd vervolgens de banaan in schijfjes en brand deze aan met de gasbrander.
  3. Plak met wat mascarponecrème op elk bord een lange vinger. Spuit hierop de overige mascarponecrème in mooie golven. Verdeel daarna de gebrande banaan en cacaohazelnootcrackers erover. Bestrooi met een fijne zeef met cacao. Plaats tot slot de gekaramelliseerde hazelnoten ertussen en maak af met nog wat hazelnootsiroop.

Ingrediënten

  • 400 ml mascarponeroom
  • 30 ml hazelnootsiroop + extra om te garneren
  • 20 ml cacaolikeur
  • 20 hazelnoten
  • 100 g suiker
  • 1 banaan
  • 4 lange vingers
  • Cacaohazelnootcrackers
  • Cacao, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten