Pappardelle met hertenragout en bier

Sukade gestoofd in bier en wildbouillon, geserveerd met pappardelle. Bestrooid met pecorino, peterselie en citroenrasp voor een verrassende twist.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8
Bereidingstijd
30 minuten
Wachttijd
2 uur

Bereidingswijze

  1. Dep de sukade droog en bestrooi met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een diepe braadpan en bak hierin de sukade rondom 5 minuten. Neem uit de pan, voeg 2 eetlepels olie toe en bak hierin de ui, bleekselder, winterpeen en venkelzaad 10 minuten. Voeg de tijm en de laurier toe en blus af met het bier. Laat 5 minuten koken. Voeg daarna de tomatenblokjes en wildbouillon toe en leg het vlees terug in de pan. Laat alles op laag vuur in circa 2 uur gaar worden.
  2. Neem het vlees uit de pan en kook de saus (als het nog te vloeibaar is) nog wat in. Pluk het vlees en verwijder eventuele harde stukjes. Leg het vlees vervolgens terug in de pan en breng op smaak met peper en zout.
  3. Kook intussen de pasta in ruim water met zout beetgaar. Verhit de overige olie in een ruime pan en bak hierin de knoflook en de chilivlokken 1 minuut. Voeg de pappardelle en een paar eetlepels kookwater toe en schud alles door.
  4. Verdeel over 8 borden en giet de saus erover. Bestrooi met kaas, peterselie en citroenrasp. Serveer het gerecht.

TipJe kunt een snelle versie maken door een goede kant-en-klare tomatensaus te mengen met kant-en-klare gegaarde sukade.

Ingrediënten

  • 600 g hertensukade
  • 6 el olijfolie
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 3 stengels bleekselder, brunoise
  • 1 winterpeen, geschild en brunoise
  • ½ tl venkelzaad
  • 4 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 flesje Westmalle Dubbel
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 500 ml wildbouillon
  • 600 g pappardelle (gedroogd)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl chilivlokken
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 g platte peterselie, de blaadjes gehakt
  • 1 citroen, gekuist en de schil geraspt

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten