Lemon-meringuetaartje

Lemon-meringuetaartje met yoghurt, suikerspin en vlierbloesem.

Gang
Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
35 minuten

Bereidingswijze

  1. Steek het bladerdeeg rond uit en bak het blind af in een bakje in circa 20 minuten op 180°C.
  2. Klop het eiwit stijf en voeg tegelijkertijd in delen de poedersuiker toe. Kook intussen het water met de kristalsuiker in een pan op tot 121°C. Roer niet in het pannetje. Schenk de warme suikersiroop voorzichtig in de draaiende keukenmachine (pas op voor spatten). Voeg daarna de limoenrasp toe. Doe het schuim in een spuitzak (bewaar eventueel in de diepvriezer).
  3. Meng de yoghurt met de lemoncurd, roer goed door en vul hier het deegbakje mee. Top het taartje met het schuim en brand dit aan met een gasbrander.
  4. Garneer het taartje met de Atsina Cress, bloemen, meringuedruppels en suikerspin.

TipBak de tartatlettes van tevoren voor en bewaar ze in een afsluitbare bak. Maak het schuim in de voorbereidingen en bewaar dit eventueel in de diepvriezer.

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 200 g gepasteuriseerd eiwit
  • 75 g poedersuiker
  • 85 ml water
  • 325 g kristalsuiker
  • 325 g kristalsuiker
  • rasp van 1 limoen
  • 300 g Griekse yoghurt
  • 100 g lemoncurd
  • 1 bakje Atsina Cress
  • Eetbare bloemen, naar eigen inzicht
  • 20 meringuedruppels
  • Roze suikerspin, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten