Hertenpie

Heerlijke stoofpie met hertenstoofvlees, peterselie, tijm en knapperig bladerdeeg.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
30 minuten

Bereidingswijze

  1. Meng de stoofschotel met de peterselie en de tijm. Verdeel koud over 4 ovenschaaltjes.
  2. Steek daarna rondjes uit het bladerdeeg, een fractie groter dan de bakjes. Bestrijk de randen van de bakjes met het ei en druk het deeg erop. Knijp vervolgens de randjes een beetje dubbel zodat er een mooi randje ontstaat en het deeg goed vastzit. Bestrijk de bovenkant met ei en maak een gaatje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.
  3. Bak de pie’s in circa 25 minuten goudbruin in een oven van 180°C.

TipLekker met aardappelpuree

Ingrediënten

  • 1 bak hertenstoofschotel (700 g, Kaldenberg)
  • 4 takjes bladpeterselie, de blaadjes gehakt
  • 4 takjes tijm, gerist
  • 1 plak bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten