Hertencarpaccio met kruidenmayonaise

Hertencarpaccio met krokante papadums, verfijnde kruidenmayonaise en vijgenconfituur. Een smaakvolle en elegante starter.

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
20 minuten

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie en frituur hierin de pappadums kort zodat ze in omvang verdubbelen, maar wel licht van kleur blijven. Laat uitlekken. Pureer de dragon en dille door de mayonaise en schep in een spuitzak.
  2. Leg de hertencarpaccio op de pappadums. Zet er kleine stipjes van de kruidenmayonaise en kleine stipjes vijgenconfituur op. Garneer met de cressen, de bloemetjes en de overige kruiden. Serveer.

Ingrediënten

  • 4 pakjes hertencarpaccio (diepvries), ontdooid
  • ½ liter zonnebloemolie
  • 4 naturel pappadums
  • 4 takjes dragon + extra om te garneren
  • 3 takjes dille + extra om te garneren
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Siciliaanse vijgenconfiture, glad gepureerd en in een spuitzak
  • Een paar plukjes Veine Cress
  • Een paar plukjes Tahoon Cress
  • Een paar plukjes Rucola Cress
  • Een paar eetbare bloemetjes

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten