Dame blanche

Chocoladesaus, geslagen slagroom, vanille-ijs, gezouten-karamelcrunch en Atsina Cress.

Gang
Lunchgerecht Bijgerecht Nagerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten
Wachttijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Klop de helft van de slagroom op met de suiker, zodat deze mooi stevig is en doe het mengsel in een spuitzak.
  2. Smelt daarna de helft van de chocolade. Maak hiervan met de achterkant van een lepel rondjes van circa 10 centimeter op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de chocolade opstijven in de koeling. Steek vervolgens kleine rondjes uit het midden van de chocoladegalettes. Verwarm de overige slagroom en smelt hierin de overige chocolade in met een garde.
  3. Schep twee mooie bollen vanilleijs op elk bord en spuit er slagroom tussen. Leg de chocoladegalette erop, spuit hier nog wat slagroom op en garneer met de Atsina Cress en gezouten-karamelcrunch. Serveer de chocolade er apart bij.

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 30 g suiker
  • 400 g pure chocolade
  • 8 bollen vanilleijs
  • Atsina Cress, ter garnering
  • 40 g gezouten-karamelcrunch

Publicatie datum: 28 augustus 2024