Aperoplank van het moment

Een smaakvolle plateau met crispy bites, mozzarellasticks en diverse bitterballen, geserveerd met huisgemaakte dips.

Gang
Hapje
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
15 minuten

Bereidingswijze

  1. Breng de tomatensalsa aan de kook met de passata. Voeg de koriander en de tijm toe en pureer alles grof. Maak een semiverse pesto door verse basilicumblaadjes met een staafmixer door de pesto te mengen. Kook de mosterdzaadjes met de rijstazijn, 50 ml water, de suiker en zout naar smaak gedurende 30 minuten. Meng de pittige mosterd erdoor en pureer er naar smaak zongedroogde tomaten door.
  2. Frituur de verschillende snacks volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ze over verschillende schaaltjes en maak daarbij lekkere combinaties. Houd vegetarisch en niet-vegetarisch van elkaar gescheiden.
  3. Serveer de tomatensalsa bij Mexicaanse hapjes. Alles met kip en de pesto serveer je bij de mozzarellasticks. De mosterd zet je bij de bitterballen.

Ingrediënten

  • 25 ml tomatensalsa
  • 50 passata (gezeefde tomaten)
  • 2 takjes verse koriander
  • 1 takje tijm, gerist
  • ½ potje pesto
  • half bosje basilicumblaadjes
  • 3 el mosterdzaadjes
  • 50 ml rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • 1 el pittige mosterd
  • zongedroogde tomaten, naar smaak
  • 16 gemengde oven-airfryer minisnacks
  • 8 mozzarellasticks
  • 8 kara’age crispy chicken bites
  • 14 bitterballen, divers
  • 8 kaaskroketten

Publicatie datum: 28 augustus 2024

Gerelateerde recepten