Middle East salad met kikkererwten

Middle East salad met kikkererwten, hummus, gegrilde groenten, hangop van geitenyoghurt en olijven.

Gang
Hoofdgerecht Lunchgerecht Voorgerecht
Aantal Personen
4
Bereidingstijd
1 uur

Bereidingswijze

  1. Hang de geitenyoghurt in een schone doek op in een zeef en dek deze af voor ongeveer 12 uur. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak de bospeen en witte ui schoon en snij deze samen met de paprika in gelijke stukken. Stoof de groenten aan met peper, zout en olijfolie en gril deze ongeveer 20 minuten in een oven van 200°C.
  3. Breng de kikkererwten op smaak met ras el hanout, olijfolie en zout en rooster ze 7 minuten in een oven van 200°C.
  4. Dresseer de hummus royaal centraal op het bord. Dresseer de gegrilde, gemengde groenten er speels bij. Dresseer de granaatappel en olijvenringen op het bord. Garneer het gerecht met de geroosterde kikkererwten, koriander- en muntblaadjes.
  5. Zet puntjes geitenyoghurthangop op het gerecht en serveer met olijfolie en Sardijnse broodkrokanten.

Ingrediënten

  • 0,5 l geitenyoghurt
  • 6 bospenen
  • 2 witte uien
  • 4 paprika’s
  • olijfolie, naar eigen inzicht
  • 100 g kikkererwten
  • 1 tl ras el hanout
  • 400 g hummus (kant-en-klaar)
  • 50 g granaatappel
  • 25 g Taggiasche olijven, in ringen
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 2 stuks Sardijns brood (krokant)

Publicatie datum: 15 februari 2024