Stoofvlees op Vlaamse wijze met oesterzwammen en een crumble van rode biet en sesam

Maak van een traditioneel stoofvleesgerecht een luxueus bordje! Dit high-end gerecht bereid je met dezelfde basisingrediënten. De toevoegingen van verse oesterzwammen en crumble van biet & sesam maken het gerechtje af.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
5

Bereidingswijze

  1. Verhit de boter in een pan om het vlees te bakken.
  2. Laat het vlees kleuren aan alle kanten, haal het uit de pan en hou het apart.
  3. Stoof de uien in dezelfde pan en bewaar het kookvocht.
  4. Voeg er dan het vlees aan toe, giet er het bruin bier en de fond bij, schep de mosterd erbij en voeg er eventueel een sneetje brood aan toe.
  5. Laat op een zacht vuurtje verder sudderen totdat het vlees uiteenvalt.
  6. Wanneer het vlees goed gegaard is, schep je het in een kookring.
  7. Schep er een laag aardappelpuree over en zet gedurende 10 minuten in de oven op 180°C.
  8. Snij vervolgens de Parijse champignons in schijfjes et bak de oesterzwammen.

Presentatie

Schik het torentje vlees en puree in het midden van het bord. Versier de helft van het torentje met een waaier van rauwe Parijse champignons en de andere helft met de gebakken oesterzwammen. Leg er tenslotte enkele blaadjes Tahoon Cress bovenop.
Versier de rand van het bord met de crumble van biet en sesam.

Ingrediënten

  • 1 kg stoofvlees
  • 500 g Kelderman aardappelpuree natuur
  • 75 cl bruine Leffe
  • 200 g verse uienringen
  • 50 g Brussels Ketjep mosterd
  • 20 g Grand Gérard vleesfond (+ 1 l water)
  • 120 g Parijse champignons
  • 120 g verse oesterzwammen
  • 5 g Tahoon Cress
  • 25 g Jorda crumble van biet & sesam
  • 50 g Kern Bakken en Braden

Publicatie datum: 30 september 2024