Skrei met spek, aardappel met bieslook, peterselie-olie en balsamico

Ontdek de verfijnde smaak van Noorwegen met onze skrei met spek, geserveerd met zachte aardappelen, subtiel gekruid met bieslook en afgewerkt met een aromatische peterselie-olie. De diepe, zoetzure tonen van balsamico voegen een elegante finishing touch toe aan dit gerecht. Perfect voor wie houdt van pure, uitgebalanceerde smaken en culinaire kwaliteit.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Leg de sneetjes spek op vershoudfolie en leg de kabeljauw in het midden. Rol strak op tot een ballotine. Laat garen op een temperatuur van 55°C gedurende 50 minuten. Zodra de ballotine gaar is, bak je die in een pan en hou apart.
  2. Kook de aardappel, snij hem doormidden en hol hem uit. Warm de puree op en meng de gehakte bieslook eronder. Vul de aardappel met behulp van een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
  3. Bereid een salade van de minicourgette en de miniwortel die je in fijne schuine sneetjes snijdt en dan kruidt.
  4. Schik op een bord zoals op de foto en voeg de balsamico toe.

Ingrediënten

  • 150 g skrei
  • 6 sneetjes spek
  • 1 grote aardappel van 150 g
  • 100 g aardappelpuree
  • 5 g gehakte bieslook
  • 10 g peterselie-olie
  • 5 g balsamico
  • 20 g minicourgette
  • 40 g miniwortel

Publicatie datum: 20 januari 2025