Skrei in groene kool, crème van erwtjes en risotto

Deze verfijnde creatie met skrei, gewikkeld in delicate groene kool, is een feest voor de zintuigen. De zijdezachte crème van erwtjes voegt een vleugje frisheid toe, terwijl de perfect gegaarde kruidenrisotto zorgt voor een volle, aromatische basis. Een elegant gerecht dat de smaken van het seizoen viert.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Blancheer de groene kool en laat hem drogen op een snijplank. Leg de skrei in het midden ervan en rol strak op in vershoudfolie tot een ballotine.
  2. Laat de ballotine garen op een lage temperatuur van 50°C gedurende 15 minuten.
  3. Kook de erwtjes in gezouten water. Hou ongeveer een eetlepel apart voor de versiering van het bord en pureer de rest tot een mooie crème. Breng op smaak met de witte balsamico.
  4. Maak een chlorofyl van de kruiden en hou die apart om later te mengen met de rijst.
  5. Kook de risotto en voeg aan het einde van de kooktijd de Parmezaanse kaas toe en een eetlepel van de chlorofyl.
  6. Schik op een bord zoals op de foto.

Ingrediënten

  • 150 g skrei
  • 100 g risottorijst
  • 50 g groene kool
  • 100 g erwtjes
  • 50 g kookroom 20%
  • 5 g peterselie-olie
  • 20 g parmezaan
  • 5 g witte balsamico

Verse kruiden

  • 10 g dille
  • 10 g platte peterselie
  • 10 g basilicum

Publicatie datum: 20 januari 2025