Kroon van spareribs, romige polenta, tijmsaus en groenten

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1
Type keuken
Belgisch

Bereidingswijze

  1. Verwijder al het vlees en vet aan beide kanten van de spareribs over één derde van het been zodat je de spareribs in een kroon kan presenteren. Rol de spareribs tot een kroontje, met de vleeskant naar binnen en gebruik twee tandenstokers om ze vast te zetten tijdens het bakken.
  2. Plaats de spareribs gedurende 2u30 in de oven op 120°C.
  3. Kook ondertussen de groenten in gezouten water tot ze beetgaar zijn.
  4. Maak een romige polenta met een beetje bouillon, kruid af en hou apart.
  5. Laat de tijm trekken in de demi-glace van vlees.
  6. Wanneer het vlees voldoende gebakken is, haal je de tandenstokers eruit, bak je de groenten en schik je alles op een bord zoals op de foto of volgens je eigen voorkeur.

Ingrediënten

  • 600 g spareribs
  • 100 g Knorr demi-glace
  • 30 g minicourgettes
  • 30 g miniworteltjes
  • 30 g miniasperges
  • 60 g polenta
  • 10 g tijm

Publicatie datum: 11 februari 2025