Hertenstoofpotje met strozzapreti, shiitakes en witloof

Dit hertenstoofpotje is een echte klassieker in het herfst- en winterseizoen. Gemaakt met ingrediënten die een volle en diepe smaak geven, is dit bordje om van te smullen.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Bak het vlees aan en laat het mooi kleuren. Kruid af met peper en zout en schik het vlees in een pot.
  2. Bak de uien en voeg ze bij het vlees in de stoofpot.
  3. Deglaceer de pan met de wijn en giet in de stoofpot. Voeg dan de wildfond toe en laat een uur tot anderhalf uur sudderen, afhankelijk van het vlees.
  4. (Voeg, naar smaak, enkele stukjes pure chocolade toe op het einde van de kooktijd.)
  5. Kook de strozzapreti in gezouten water en hou apart.
  6. Maak de ketchup van veenbessen door de veenbessen te koken met de suiker en een scheutje azijn.
  7. Pureer de veenbessen met de mixer zodra ze gekookt zijn, haal ze door een puntzeef en giet ze in een knijpfles.
  8. Bak het witloof en enkele shiitakes.
  9. Schik op het bord zoals op de foto.

Ingrediënten

  • 240 g hertenragout
  • 37,5 g rode wijn
  • 50 g veenbessen
  • 20 g suiker
  • 100 g strozzapreti (bio pasta)
  • 7 g uien in blokjes
  • 140 g wildfond
  • 22 g confituur
  • 1 stronk witloof
  • 20 g shiitakes

Publicatie datum: 12 november 2024