Hertenribben met champignoncrème & zoeteaardappelcrème

Deze heerlijke hertenribben doen je gasten genieten! Het malse hertenvlees serveer je met onder meer met een zoeteaardappeldip, crispy bacon crumble en vijgenkonfijt. Een verfijnde combinatie die perfect past bij een glas rode wijn.

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Voor de saus : laat de uien zachtjes stoven met de gekneusde peper. Deglaceer met de rode wijn en laat volledig inkoken. Bevochtig dan met de wildfond en bind de saus tot die op de achterkant van een lepel blijft hangen. Filter en zet opzij.
  2. Snij de eryngii in twee en kerf ruitjes op de snijkant. Bak de champignon goudbruin op de snijkant. Voeg de shiitakes toe en beëindig het bakken. Zet opzij.
  3. Bak de hertenribben en kruid met peper en zout.
  4. Warm de zoeteaardappelcrème op.
  5. Schik alle ingrediënten op het bord zoals op de foto.

Ingrediënten

  • 150 g hertenribben
  • 1 champignon eryngii
  • 50 g shiitakes
  • 80 g Medline zoeteaardappeldip
  • 20 g Jordà crispy bacon crumble
  • 100 g rode wijn
  • 20 g uien in blokjes
  • 250 g wildfond
  • Gekneusde peper
  • 50 g Vijgen Confijt

Publicatie datum: 12 november 2024