Gastronomische Caesar Salade

Geef je klassieke caesarsalade een leuke twist met deze high end presentatie! Gemaakt met dezelfde basisingrediënten, maar op een verfijnde manier gepresenteerd. Breng op smaak met guacamole, Parmezaanse kaas en Unique agar.

Bereidingswijze

  1. Snij een grote rechthoek uit een snee brood en bak die rondom rond aan in lookboter tot alle kanten mooi gekleurd zijn.
  2. Bak de kip op de velkant, kruid met peper en zout en laat vervolgens verder garen op 65°C gedurende 1 uur.
  3. Kook het kwartelei hard in 2 minuten.
  4. Pekel de rammenas. Rol hoorntjes van de schijfjes rammenas zodra die afgekoeld zijn en vul ze met de guacamole.
  5. Rol de ansjovis op.

Voor de textura 

  • Maak een soepje van de sucrines, doe de soep goed door en voeg er 2 g Unique agar aan toe (2 g/liter). Giet uit op een plaat et laat gedurende 30 minuten opstijven in de koelkast. Gebruik een uitsteekvorm om een mooie ronde schijf uit de textura te snijden.
  • Voeg een sauskommetje caesar vinaigrette toe.

Ingrediënten

  • 150 g kipfilet
  • 60 g brood
  • 30 g icebergsla
  • 10 g ansjovisfilets
  • 5 g rammenas
  • 15 g guacamole
  • 1 kwartelei
  • 10 g Shiso Vene 
  • 15 g Parmezaanse kaas
  • 2 sucrines
  • 2 g Unique agar
  • 5 g aioli
  • Caesar vinaigrette

Publicatie datum: 06 juni 2024