Witloofrolletjes met ham

De herfst en de winter zijn de perfecte seizoenen om witloof te serveren! Een echte klassieker op de menukaart die altijd in de smaakt valt.  

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
1

Bereidingswijze

  1. Draai elke stronk witloof in een sneetje ham en schik ze in een ovenschaal.
  2. Voeg de aardappelpuree toe met behulp van een spuitzak met gekartelde spuitmond.
  3. Maak vervolgens een bechamelsaus met boter, bloem en melk en kruid af met peper, zout en muskaatnoot.
  4. Giet de bechamelsaus over het witloof.
  5. Strooi de geraspte gruyère erover.
  6. Zet de schotel 10 à 15 minuten in de oven op 190°C.

Ingrediënten

  • 3 voorgegaarde stronkjes witloof
  • 150 g aardappelpuree
  • 3 dl melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 3 sneetjes ham
  • 20 g boter
  • 30 g bloem
  • Zout, peper, muskaatnoot

Publicatie datum: 03 oktober 2024