Kipfilet fine champagne met morieljes en knolseldercrème

Deze lekkere kipfilet fine champagne is ideaal om te serveren tijdens het eindejaar. De saus van morieljes en cognac voegt een rijke, volle smaak toe, terwijl de knolraap en Parijse champignons zorgen voor een knapperige toets. Een harmonieus gerechtje van smaken en texturen.

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselder en kook hem gaar. Pureer dan de knolselder met de mixer tot een gladde massa en zet opzij
  2. Bak het vlees in de pan tot het mooi gekleurd is en zet opzij.
  3. Breng de morieljes samen met de cognac aan de kook in een pan. Giet de fond erbij wanneer het vocht weg gekookt is en laat opnieuw tot de helft inkoken. Voeg dan de room toe en laat de saus binden tot de gewenste dikte.
  4. Bak de knolraap samen met de Parijse champignon in een andere pan.
  5. Schik alles op het bord zoals op de foto.

Ingrediënten

  • 150 g kipfilet
  • 10 g droge morieljes
  • 200 cl gevogeltefond
  • 25 g cognac
  • 200 g room 20%
  • 1 Parijse (bruine) champignon
  • 5 g affila cress
  • 1 knolraap
  • 100 g knolselder

Publicatie datum: 02 december 2024