Witloofrolletjes met ham op gastronomische wijze

Belgisch witloof met een twist! Dezelfde basisingrediënten maar een high-end uitstraling!  

Bereidingswijze

  1. Bak de stronkjes witloof in de pan, snij ze in drie en zet ze apart.
  2. Maak de blaadjes van de rauwe stronk los, snij ze fijn en zet ze in koud water.
  3. Snij de radijs in fijne plakjes en bewaar ze in koud water.
  4. Zet het hammetje in de oven.
  5. Snij de gekookte ham in lange repen en rol ze op.
  6. Maak de krokante parmezaankoekjes: maak hoopjes van 10 g gemalen kaas en schuif ze in een oven op 180°C totdat je krokante wafeltjes hebt.
  7. Warm de puree op.

Presentatie

Strijk met behulp van een lepel de puree in een komma op het bord en schik er afwisselend de bovenvermelde producten op, zoals afgebeeld op de foto.  

Ingrediënten

  • 3 voorgegaarde stronkjes witloof
  • 2 sneetjes ham
  • 80 g hammetje
  • 100 g aardappelpuree
  • 1 rauwe stronk witloof
  • 10 g Tahoon Cress
  • 1 radijs
  • 20 g crispy bacon crumble
  • 30 g geraspte kaas
  • Zout, peper, muskaatnoot

Publicatie datum: 03 oktober 2024